ІІІ РЕГІОНАЛЬНИЙ РОЗВИТКОВИЙ ФОРУМ «ІТ-ОСВІТА В УМОВАХ СЬОГОДЕННЯ»

26 жовтня 2023 року у конференц-залі готелю “Reikartz Бергшлосс” пройшов ІІІ Регіональний форум «ІТ-освіта в умовах сьогодення». Організаторами форуму виступили Рівненський державний гуманітарний університет, Громадська спілка «Рівне ІТ-освіта» та компанія MVCOM. Фінансовим партнером виступив UKRSIBBANK – банку для світу, що змінюється.

У форумі взяли участь представники вищої, післядипломної, фахової перед вищої, позашкільної освіти, а також керівники ІТ компаній та громадських організацій міста. Серед присутніх і викладачі кафедри інформаційних технологій та моделювання.

Формат форуму передбачав:

·        Панельну дискусію «Взаємодія закладів освіти та бізнесу Рівненщини в умовах сьогодення»

·        Презентації та обговорення на тему «Цифрова екосистема професійного розвитку ветеранів в умовах воєнного та післявоєнного стану»

·        Панельну дискусію та презентацію кейсів «Розвиток ІТ-освіти, банківських та ІТ послуг для підтримки ветеранів».

·        Таким чином вдалося об’єднати заклади освіти, владу та бізнес для створення сприятливих умов для розвитку ІТ-галузі в умовах сьогодення; визначити роль та місце цифрової екосистеми професійного розвитку ветеранів в умовах воєнного та післявоєнного стану, намітили подальший розвиток ІТ-освіти, банківських та ІТ-послуг для підтримки ветеранів: забезпечити підготовку військових психологів та підтримки осіб, які працюватимуть з ветеранами, відкрити курси з цифрової грамотності та професійні 3-6 місячні курси з ІТ- напрямків для ветеранів.