Антиплагіатна система Unicheck. Огляд і обговорення.

 В п’ятницю, 3 листопада о 14.00 було проведено зустріч із здобувачами вищої освіти четвертого курсу навчання спеціальностей 121 «Інженерія програмного забезпечення» і 122 «Комп’ютерні науки» та магістрами першого і другого курсів навчання спеціальності 122 «Комп’ютерні науки», щодо огляду і обговорення системи антиплагіату Unicheck.
Рівненський державний гуманітарний університет у навчальному процесі керується системою антиплагіату, яка рекомендована для використання Міністерством освіти і науки України – Unicheck, що активно займається зміною ставлення до академічного плагіату і розробкою технологічних, правових і процедурних контрзаходів.
Unicheck – це платний онлайн-сервіс пошуку плагіату, який перевіряє текстові документи на наявність запозичених частин тексту з відкритих джерел в Інтернеті чи внутрішньої бази документів. Сервіс підтримує doc, docx, rtf, txt, odt, html, zip та PDF формати. Сервіс пошуку плагіату Unicheck може застосовуватися як для індивідуального використання так і для корпоративного використання в вищих навчальних закладах.
Доповідачем зустрічі виступив кандидат технічних наук, доцент кафедри інформаційних технологій та моделювання – Шинкарчук Назар Володимирович, який розповів про антиплагіатну систему Unicheck, описав критерії за якими формується кінцева оцінка кваліфікаційної роботи, продемонстрував приклад протоколу аналізу звіту подібності та сам звіт подібності сформований Unicheck.